Invigning av Örebro läser Katitzi

I lördags var det var en fantastiskt fin invigning på Stadsbiblioteket av Örebro läser Katitzi. Från Viktoriaskolan var vår speciallärare och förstelärare Ulrika på plats med elva elever från 3:an och några elever från andra klasser också. Treorna gjorde succé med sina frågor som de förberett dagen innan. De fick beröm av publiken.

Så här skriver Marianne Redman som är bibliotekarie på Örebro stadsbibliotek:
“Tack för att ni kom i lördags! Jättebra frågor och väldigt rara elever!
Vi är så glada över att invigningen blev så lyckad.”

Flera klasser är nu igång och läser Katitzi som del i Örebro läser Katitzi. Tanken med “Örebro läser Katitzi” är att öka intresset för läsning bland örebroare. Med hjälp av skönlitteratur, berättande och föreläsningar vill vi under projekttiden också sätta ljuset på romers situation idag.

I den bifogade foldern kan du läsa mer om Örebro läser Katitzi och om olika programpunkter som erbjuds. Klicka på länken nedan och läs mer:
Katitzi 2016

unnamed-1